+31 162 696765 info@teamforce.com
Wil je de online mogelijkheden verder benutten? ... Neem hier contact met ons op

Het ontwerpen van een website, of webshop, blijkt anno 2017 een werkelijke uitdaging te zijn.
Voor webdesigners is het altijd van belang dat ze een onderscheidend ontwerp moeten zien te combineren met een prettige gebruikerservaring Dat is geen eenvoudige job. Een uniek en opmerkelijk ontwerp staat vaak op gespannen voet met functionaliteit en gebruikersgemak. Daarbij moet je tegenwoordig ook rekening houden met tablets en smartphones.
Je wilt bovendien niet allemaal vergelijkbare templates. Je loopt daarmee het risico van een in eenvormig webdesign.

Het is bij een ontwerp niet alleen van belang hoe het er uitziet, maar ook of de website snel is en de navigatie intuïtief.
En het moet ook nog betaalbaar te maken zijn.

Kortom, hier liggen aardig wat uitdagingen om te komen tot het gewenst website ontwerp.

Er zijn een aantal trends die we graag onder je aandacht willen brengen, omdat we verwachten dat deze trends doorzetten en daarmee tot “de nieuwe volgende mode” in websites gaan behoren.

Weergave op verschillende schermgroottes

Meer dan de helft van het verkeer voor veel websites komt van smartphones. De kleine schermpjes vereisen dat esigners slim omgaan met de beperkte ruimte. Daarbij halen ze steeds vaker hun inspiratie bij toepassingen die mensen op hun smartphones gebruiken, zoals social media en berichten-apps.
Niet iedere website leent zich hiervoor, maar het is beslist de moeite waard om dit als ontwerp-uitgangspunt te hanteren.

Toenemend belang van bewegend beeld

Een dominante en blijvende trend is die van bewegend beeld.
Bewegend beeld is niet nieuw, maar door de toegenomen snelheid van het internet wordt dit dé manier om de aandacht van de bezoeker te trekken en vast te houden. Bewegend beeld trekt in eerste instantie de aandacht van de bezoeker en kan er vervolgens voor zorg dragen dat de aandacht behouden blijft. Deze extra aandacht zorgt er voor dat je jouw boodschap langer en duidelijker kunt overbrengen.

Bewegende beelden zijn er in verschillende variaties in te zetten. Animaties, cinemagraphs, interacties en video zijn hiervan voorbeelden.

We zien steeds vaker dat er een beeldvullende cinemagraph of video op de achtergrond wordt afgespeeld.
Een bewegend beeld vertelt veel meer dan een stilstaande afbeelding en houdt de bezoeker langer geïnteresseerd op de website. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de bezoeker gelijk het juiste gevoel krijgt en zo de interesse wordt opwekt om te gaan scrollen of verder te kijken/klikken.

Oversized knoppen

De “Call-To-Action“, het aanzetten tot het nemen van een volgende stap, de vraag om reactie….
Webdesigners maken er werk van om met opvallende en veelal ook grotere “knoppen” de bezoeker aan te zetten tot de volgende stap.

Eigenlijk is iedere pagina een “homepage”

Het is in veel gevallen al lang niet meer zo dat de traditionele homepage de entreepagina is voor jouw bezoekers.
Door het inzetten van Content Marketing, SEO, PPC advertenties en Blogartikelen is de homepage niet langer de belangrijkste startpagina voor jouw online bezoekers.
Elke pagina moet er daarom net zo goed uitzien als jouw homepage. Iedere pagina moet logisch en mooi zijn want steeds meer komen bezoekers niet meer via de homepage op de website.

Dat betekent anders denken: niet langer vanuit de hiërarchie vanaf de homepage of het navigatiemenu, maar vanuit de informatiebehoefte van de individuele (be)zoeker.
Ben je toe aan een nieuw ontwerp voor jouw website?
Neem dan eens contact met ons op.
We helpen je graag verder met een uniek en sprankelend webdesign.