+31 162 696765 info@teamforce.com
Wil je de online mogelijkheden verder benutten? ... Neem hier contact met ons op

Mensen zijn beter geïnformeerd dan ooit, zoeken voortdurend naar informatie. Bepalen zelf wel wat relevant is en wat niet. Hebben daar de krant en andere traditionele media steeds minder voor nodig. Hechten waarde aan de online mening van een ander. Verwachten van bedrijven en organisaties relevante informatie, openheid en oplossingen. Delen hun ervaringen met die bedrijven weer met anderen.

De organisatie die online klanten aan zich weet te binden, die wint.
Klanten binden doet u onder meer door relevante content te bieden. Content die uw klant echt helpt. In het juiste formaat, via het juiste kanaal, op het juiste moment. Content die zorgt voor communicatie, kennis en inspiratie.

Waar we voorheen sterk leunden op communicatie waarin onze producten en diensten centraal stonden, verlangt de moderne klant steeds meer relevantie en toegevoegde waarde. De klant is immers steeds beter in staat om niet-relevante boodschappen uit te filteren. Content, of dat nu een blog, een tweet of een video is, moet daarom aansluiten bij waar de klant behoefte aan heeft.
Drammerige verkoopboodschappen maken plaats voor informatieve en inspirerende verhalen. Waar klanten iets aan hebben.

Klanten binden dankzij Content Marketing
“Contentmarketing is het maken, aanbieden en verspreiden van content die aansluit op een vooraf geïdentificeerde behoefte om zo nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te versterken.”

Het helpt u concreet bij het vergroten van uw bereik in de markt, het aantrekken van meer online bezoekers, het genereren van meer leads, aan meer kopende klanten en daarmee in omzet.

 

Wil je ook weten hoe je Klantenbinding bereikt met behulp van Content Marketing?
Download dan dit gratis ebook:  Succesvol met Content Marketing